Ο αντίκτυπος της λογοθεραπείας στη συμπεριφορά της κοινότητας, του σχολείου και του σπιτιού

  • Post author:
  • Post category:Business

Τα παιδιά με αυτισμό μπορεί να παλεύουν με τη συμπεριφορά εκτός από τις δυσκολίες κοινωνικής επικοινωνίας. Η λογοθεραπεία βελτιώνει όλες τις πτυχές της επικοινωνίας. Για παράδειγμα, οι αυτιστικοί νέοι μπορεί να δυσκολεύονται να καταλάβουν πότε είναι κατάλληλο να κάνουν δικτατορικά ή σεβαστά αιτήματα. Τα παιδιά που λαμβάνουν λογοθεραπεια περιστερι μπορεί να μάθουν τον κατάλληλο τόνο που πρέπει να χρησιμοποιούν όταν μιλούν.

Οι συνεδρίες για λογοθεραπεία θα διαφέρουν ουσιαστικά ανάλογα με το παιδί και τον θεραπευτή. Για τα παιδιά που δεν μιμούνται τους ήχους άλλων ανθρώπων, η επαυξητική και εναλλακτική επικοινωνία (AAC) είναι ένα είδος λογοθεραπείας που χρησιμοποιείται. Αρκετές τεχνικές θεραπείας ομιλίας θα μπορούσαν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά να μάθουν να μιλάνε. Η AAC είναι συχνά η πρώτη μέθοδος που χρησιμοποιείται για να διδάξει σε αυτά τα άτομα τις απαραίτητες επικοινωνιακές δεξιότητες για να συμμετάσχουν σε ορισμένες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Υπάρχουν πέντε επιπλέον στρατηγικές που θα μπορούσαν να ωφελήσουν και αυτά τα παιδιά:

1) αποφύγετε να πιέζετε τα παιδιά να μιλήσουν. Αντίθετα, ενθαρρύνετέ τους μέσα από το παιχνίδι και τις μαριονέτες.

2) αντιγραφή του βρέφους, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να αρχίσει να αντιγράφει άλλα.

3) να μιλάει αργά και να κάνει δυνατούς θορύβους.

4) χρήση αφής και οπτικής ανατροφοδότησης για να βοηθήσει στη διδασκαλία δεξιοτήτων. και

5) περιλαμβάνει ασκήσεις στόματος που είναι μοναδικές στην ομιλία.

Η συμπεριφορά βελτιώνεται με τη λογοθεραπεία

Πολυάριθμες ακαδημαϊκές έρευνες δείχνουν ότι η λογοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα αυτιστικά παιδιά με τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Οι συμπεριφορές πολλών παιδιών βελτιώνονται επίσης μετά τη λήψη λογοθεραπείας. Σε μια δημοσκόπηση του 2009, οι γονείς 210 παιδιών προσχολικής ηλικίας ρωτήθηκαν για τις προσδοκίες τους πριν λάβουν θεραπεία λόγου και γλώσσας, καθώς και για το εάν τα παιδιά τους παρουσίασαν κάποια πρόοδο μετά τη θεραπεία.

Οι γονείς είπαν ότι η ομιλία, το παιχνίδι και οι κοινωνικές δεξιότητες του παιδιού τους είχαν βελτιωθεί ως αποτέλεσμα της θεραπείας. Ο νεαρός είχε επίσης καλύτερη συμπεριφορά στο σπίτι, στην τάξη και στο κοινό. Ακόμα κι αν οι λογοθεραπευτές συνήθως δεν χρησιμοποιούν αυτές τις βελτιώσεις συμπεριφοράς ως δείκτη επιτυχίας, μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο παιδί και τους γονείς.

Οι λογοπαθολόγοι εντάσσονται στην κοινότητα

Ένας εξαιρετικός πόρος για όσους παρέχουν υπηρεσίες σε αυτιστικά παιδιά είναι ένας λογοθεραπευτής. Για παράδειγμα, η Aprile Mickeys στο Haircuts for Peanuts στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης έχει εξειδίκευση στο κούρεμα των μαλλιών νεαρών πελατών με αναπηρία. Με ατμόσφαιρα τσίρκου και πολλά παιχνίδια, το Haircuts for Peanuts ήταν πάντα ένα χαρούμενο μέρος για τα παιδιά (ακόμα και τα μεγαλύτερα αδέρφια τους).

Για να εργαστούν με παιδιά που έχουν αυτισμό και άλλες ειδικές ανάγκες, οι λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές εκπαίδευσαν κάθε στυλίστα. Κάθε σταθμός κουρέματος έχει παιχνίδια σχεδιασμένα ειδικά για παιδιά με ειδικές ανάγκες και οι στυλίστες έχουν εκπαιδευτεί σε μεθόδους για να καταπραΰνουν τα ανήσυχα παιδιά.

Κατανόηση της Λογοθεραπείας

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο νόμος για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία (IDEA) του 2004 περιλαμβάνει τον αυτισμό ως αναπηρία. Μέσω αυτού του νόμου, η κυβέρνηση συχνά πληρώνει για λογοθεραπεια περιστερι.